default-blue

Poké bowl

Een poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii en wordt uitgesproken als po-kay. Dit gerecht wordt door de vissers gegeten en is de manier om de restjes vis op te maken. Vandaar ook de naam poké dat letterlijk 'visrestjes' betekent.

De poké bowl is eigenlijk de perfecte maaltijd voor drukke Nederlanders die weinig tijd hebben om in de keuken te staan. En omdat het een erg gezonde maaltijd is, kan het niet vaak genoeg gegeten worden. Omdat een gezonde, licht verteerbare lunch belangrijk is om een lange trainingsdag zonder dip door te komen is ons buffet verrijkt met dit gerecht.

De traditionele poké bowl bestaat uit blokjes vis, meestal is dit verse tonijn, gemarineerd in sojasaus, sesamolie en bosuitjes. De Aziatische keuken komt veel voor op Hawaii en deze ingredienten worden er daarom veel gebruikt. Nadat de trend is overgewaaid naar Europa, heeft de poké bowl vele verschillende variaties gekregen. Door al deze verschillende verse ingrediënten ziet de bowl er niet alleen aantrekkelijk uit, maar is ook ontzettend lekker!

In deze versie van de poké bowl is er keuze uit verschillende proteïnes, gemixt met verse ingrediënten die je kunt variëren.