default-blue

Het belang van een goede werkomgeving

Uit onderzoek van de Universiteit in Helsinki is gebleken dat de productiviteit minder wordt bij een temperatuur van onder de 15 graden, terwijl je van een temperatuur boven de 25 graden suf en slaperig wordt. De ideale temperatuur is volgens de Arbo Unie 21 graden en dan mag het in de winter wel iets kouder zijn dan in de zomer.

Werken levert energie op, maar kost ook energie. Vaak merk je dat na 1 à 2 uur werken je concentratie afneemt, het werk zwaarder aanvoelt en dat je fouten gaat maken. Als je regelmatig pauzeert, zorg je ervoor dat je de hele dag door energie hebt en productief blijft. Het is dan ook belangrijk dat je je werkplek verlaat en de tijd neemt om even ergens anders aan te denken dan je werk. Ga bijvoorbeeld een stukje te wandelen. Neem ook de tijd om op je gemak te eten en bij voorkeur een gezonde lunch.

Bij BCN zorgen we ervoor dat al deze elementen aanwezig zijn; rustige ruimtes met een aangename temperatuur en voldoende licht, Een heerlijk gezonde lunch en een energybreak om jezelf weer even op te laden.