default-blue

Food waste beheer

Wanneer u een bijeenkomst heeft bij BCN, dan bent u waarschijnlijk bekend met het rijk gevulde buffet; De vers gebakken broodjes, het poké bowl concept, de warme gerechten, de heerlijke desserts en het verse fruit. Natuurlijk blijven er veel producten over na de lunch, want we willen iedereen alles aan kunnen bieden en weggooien is zonde.

Het aantal lunchgasten is vooraf bij ons bekend, hierdoor kunnen we goed inschatten hoeveel producten er benodigd zijn. Onze leverancier bezorgd dagelijks waardoor we, mits nodig, de bestelling gemakkelijk aan kunnen passen. De producten worden dagelijks verwerkt tot gerechten waardoor we weinig tot geen producten onnodig in huis hebben.

Ieders lunch is verschillend en sommige dagen wordt er meer van het een gegeten dan het ander. Dagelijks na de lunch kijken we welke producten we niet langer meer kunnen gebruiken en welke een tweede kans verdienen. Zo zijn overrijpe bananen uitermate geschikt voor bananenbrood en kan "oud" brood verwerkt worden tot croutons of gebruikt worden als bindmiddel voor een stoofpotje.

Er zijn altijd producten die we volgens bepaalde wetgeving niet mogen bewaren of een tweede kans mogen geven. Deze gaan in een aparte container en worden door het afvalverwerkingsbedrijf verwerkt tot veevoeder of compost.