default-blue

Duurzaam vergaderen bij BCN

Meer informatie

Duurzaam vergaderen bij BCN

BCN zet zich in voor het duurzamer maken van de vergadermarkt. We verkleinen de impact op het milieu en willen een positieve bijdrage leveren. Dat doen we samen met onze medewerkers, onze leveranciers en onze gasten, "Samen voor duurzaam resultaat".

Verantwoorde en duurzame producten

BCN voert een verantwoord inkoopbeleid en maakt gebruik van duurzame producten. Dit blijkt onder andere uit het aanbod van onze horecaproducten. Een steeds groter aandeel van onze inkoop is van A tot Z verantwoord en biologisch. In onze vergaderzalen gebruikt men enkel nog papier met FSC-keurmerk en alle locaties van BCN zijn overgestapt op 100% duurzame stroom, waarvan een groot gedeelte uit windenergie bestaat.

Biologische producten

De producten die wij voeren op de menukaart en bij het uitgebreide lunchbuffet zijn meer en meer van biologische afkomst. BCN heeft een uitgebreid assortiment fair-tradeproducten. Ook portieverpakkingen zoet brood, beleg, chocola, sappen en bijvoorbeeld ananassen en bananen zijn fairtrade.

Wij werken volgens de Richtlijnen Voedselkeuze van het Voedingscentrum. Voor onze gasten is deze richtlijn zichtbaar gemaakt door middel van de logo's 'Bewuste keuze' en 'Gezondere keuze' van de Stichting Ik Kies Bewust. Hierbij wordt gelet op de hoeveelheden calorieën, verzadigde vetten, transvetten, toegevoegde suikers, zout en vezels.

Good Origin-koffie

BCN schenkt 100% Good Origin-koffie op alle locaties. Dit merk is Utz Certified, een onafhankelijk keurmerk voor duurzaam geteelde koffie en thee. UTZ Certified zet zich daarnaast in voor wetgeving tegen kinderarbeid en voor betere werktijden, werkomstandigheden, collectieve arbeidsovereenkomsten en veiligheid voor de koffieplukkers en hun gezinnen. Wilt u meer weten? Bekijk meer informatie op de website van UTZ Certified.

Gastvrij voor vegetariërs

BCN ontving, als eerste vergader- en trainingslocatie, het keurmerk 'Gastvrij voor Vegetariërs' uit handen van de Nederlandse Vegetariërs Bond.

Het keurmerk 'Gastvrij voor Vegetariërs' houdt in dat er minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de kaart staan. Deze schotels bevatten geen ingrediënten als dierlijke bouillon of gelatine. De gebruikte eieren in deze restaurants zijn scharreleieren of biologische eieren.

Een grote groep van ongeveer 4 miljoen mensen kiest er bewust voor om minder vlees te eten. Daarnaast telt Nederland ruim 800.000 vegetariërs. Het keurmerk maakt duidelijk dat er tijdens de lunch of het diner goed vegetarisch gegeten kan worden bij BCN. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl.

Green Key

De Green Key is het internationale keurmerk voor onder andere bedrijven in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. Alle vestigingen van BCN hebben een Green Key certificering. Bekijk meer informatie op de website van de Green Key.

Vergaderkamers

Wij bij Business Centre Nederland begrijpen wat het doel van uw bijeenkomst is en hoe wij daar optimaal aan kunnen bijdragen. Zo zijn alle locaties van Business Centre Nederland in het bezit van vier vergaderhamers. De vergaderhamer is het symbool van de congres- en vergaderclassificatie en is te vergelijken met de sterrenclassificatie voor hotels. Deze vier vergaderhamers betekenen een zakelijke, luxueuze uitstraling en dat wij voldoen aan alle strenge eisen op gebied van hoogwaardige faciliteiten zoals comfortabele vergaderstoelen, moderne audiovisuele middelen, goede verlichting en de juiste klimaatbeheersing.

Doordat onze locaties regelmatig geïnspecteerd worden, leveren wij gegarandeerde kwaliteit.