default-blue

BCN partner Dutch Sustainable Fashion Week

BCN partner Dutch Sustainable Fashion Week

BCN zal op vrijdag 5 oktober DSFW ondersteunen door haar locatie BCN Eindhoven ter beschikking te stellen om de documentaire: The Next Black te vertonen.
DSFW richt zich op duurzame mode. Daarmee onderscheidt DSFW zich van de andere Fashion Weeks. Dit jaar zal van 5 tot en met 14 oktober de 5e editie van de DSFW plaatsvinden. 
 
Het primaire doel van DSFW is om duurzame mode gangbaarder te maken en zowel consumenten als retailers bij deze missie te betrekken. Deze aandacht is hard nodig: de mode-industrie heeft nog steeds de twijfelachtige eer de tweede grootste milieu vervuiler ter wereld te zijn.
DSFW is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van diverse fashion shows met toonaangevende designers zoals Hans Ubbink en Monique Collignon.
Daarnaast worden er tijdens de DSFW in samenwerking met diverse gemeenten en regionale organisaties ook activiteiten als workshops, tentoonstellingen, winkelroutes en ruilmarkten georganiseerd. 
De dag van de documentaire is er op vrijdag 5 oktober. Tijdens deze dag worden er door heel het land verschillende docu's over de mode industrie getoond. DSFW merkt dat consumenten in het algemeen niet goed op de hoogte zijn van wat er in de textielindustrie speelt. BCN heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en wil DSFW daarom hierin ondersteunen en verbind haar naam graag aan dit initiatief.
 
Documentaire: The Next Black
The Next Black is een documentaire die ontwerpers, innovators en leiders uit de hele wereld samenbrengt voor een open discussie over het concept kleding. Het gaat niet alleen om wat we dragen maar ook naar hoe we kleding produceren, hoe we ermee omgaan en hoe we kleding verzorgen. Elke persoon die we hebben geïnterviewd heeft een verfrissende blik op de toekomst van de kledingindustrie - en ze gebruiken allemaal hun passie om verandering aan te moedigen.

 

Mode raakt uit, maar stijl niet. The Next Black is een documentaire die het gehele concept van kleding en de productie ervan uitdaagt. Ontmoet de ontwerpers, innovators en leiders die de toekomst van wat we dragen vormgeven.
Het doel van The Next Black is om ons bewuster te maken van wat mensen zullen dragen en wassen - vandaag en morgen. We hebben gekeken naar de invloed die veranderende textiel en technologieën hebben op het creëren van kleding, en naar hoe de toenemende focus op duurzaamheid de manier waarop we wassen transformeert.
 
Eindhoven + BCN
Waar & wanneer
Vrijdag 5 oktober 
Om 14:00 uur start de 46 minuten durende documentaire bij BCN Eindhoven 
 
BCN EINDHOVEN
Aanmelden bij de receptie
Kennedyplein 204
5611 ZT Eindhoven 
Voor navigatiesysteem parkeergarage P1: Kennedyplein 400.
 
Telefoon:          040-214 6060
E-mail:             eindhoven@bcn.nl 
 
Aanmelden & kosten
Er zijn geen kosten verbonden voor het bekijken van de documentaire. Meld je aan via de Facebookpagina facebook.nl/dagvandedocu door op 'aanwezig' te klikken. Graag verwelkomt de receptie u op 5 oktober zodat wij u kunnen doorverwijzen naar de juiste ruimte.
Verdere informatie aangaande DSFW en de documentaire: www.dsfw.nl
 
the next black