BCN_duurzaamheid_1000x174

Meer informatie

Good Origin Koffie

Eind 2010 heeft BCN de stap genomen om 100% Good Origin koffie te schenken op alle locaties. Dit merk is Utz Certified, een onafhankelijk keurmerk voor duurzaam geteelde koffie en thee. UTZ Certified zet zich daarnaast in voor wetgeving tegen kinderarbeid en voor betere werktijden, werkomstandigheden, collectieve arbeidsovereenkomsten en veiligheid voor de koffieplukkers en hun gezinnen.

Wilt u meer weten? Lees hier meer over UTZ Certified.
 

Café Intención Ecológico

BCN blijft zichzelf ontwikkelen en wil daarbij andere organisaties, doelen en duurzame ondernemingen deze kans ook geven. Daarom schenkt BCN nu op een aantal locaties Café Intención.

Dit is een 100% Arabica melange op basis van biologisch geteelde en fair verhandelde koffie van hooglandplantages met het Fairtrade- en EKO keurmerk. Het Fairtrade keurmerk is het keurmerk voor eerlijke handel en het Eko keurmerk is het keurmerk voor biologische teelt. Op deze wijze werken Café Intención en BCN mee aan betere leef- en werkomstandigheden van kleine boeren in ontwikkelingslanden.

De koffiebonen voor de Café Intención Ecológico melange rijpen onder gecontroleerde natuurlijke omstandigheden zonder toevoeging van niet natuurlijke meststoffen -voorzien van het BIO keurmerk- en gecertificeerd onder nummer DE-ÖKO-003.

Het familiebedrijf achter Café Intención, J.J. Darboven zet zich onder andere in voor duurzame koffie, was één van de eerste licentienemers van de Stichting Max Havelaar, de organisatie die in Nederland toezicht houdt op het Max Havelaar (Fairtrade) keurmerk en ondersteunt meerdere goede doelen waar BCN momenteel eveneens een bijdrage aan levert.