Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij BCN
Bij BCN werken we hard om vandaag het beste resultaat neer te zetten voor onze klanten. Maar we zijn ook bezig met de dag van morgen. We proberen de impact op het milieu van alles wat we doen zoveel mogelijk te verkleinen. Tegelijkertijd nemen we onze verantwoordelijkheid op sociaal gebied en delen we onze kennis en kunde met de volgende generatie. Ook streven we naar een organisatie waarin iedereen mee kan doen, gehoord wordt en de kans krijgt te groeien.
We beperken onze footprint
Bij alles wat we doen, proberen we zoveel mogelijk oog te hebben voor duurzaamheid. Dat zit ‘m bijvoorbeeld in de keuze voor seizoensproducten op ons lunchbuffet, het scheiden van ons afval en de keuze voor papier.
Het grootste bewijs van onze focus op duurzaamheid is het Gouden Green Key Keurmerk dat we mogen voeren. Dit keurmerk wordt toegekend aan duurzame bedrijven in de recreatie- en hospitalitybranche. Bij ons is duurzaamheid onder meer zichtbaar in onze keuze voor FSC-gecertificeerd papier en onze inspanningen om afval te beperken en het afval dat er wel is, te scheiden. Daarnaast zijn alle BCN-locaties voorzien van groene stroom uit zonne- en windenergie. Met behulp van bewegingssensoren beperken we onnodige verlichting en met waterbesparende kranen in de toiletten gaan we waterverspilling tegen.
Op al onze locaties houden wij bovendien graag rekening met vegetariërs door een ruim aanbod vegetarische producten. BCN is dan ook de eerste vergader- en trainingslocatie die het keurmerk LEKKER VEGA van de Vegetariërsbond in ontvangst mocht nemen. Wie dit keurmerk wil voeren, moet minimaal twee vegetarische hoofdschotels op de menukaart zetten.
Omdat we het zonde vinden om goed eten weg te gooien, werken we samen met Too good to go. Op een aantal van onze locaties wordt dagelijks verspilling van voedsel tegengegaan. Mensen die minder te besteden hebben kunnen zo tegen een gering bedrag een tasje komen vullen. Zo krijgt ons eten een tweede leven.
We streven naar eerlijkheid en delen onze kennis
Het welzijn van onze eigen medewerkers heeft altijd onze aandacht. Maar daarnaast hebben we ook oog voor de mensen buíten onze eigen organisatie.
Zo zijn we praktijkopleider voor het mbo en partner van JINC, dat zich inzet voor gelijke kansen voor kinderen. Via JINC kunnen basisschoolleerlingen zich oriënteren op een toekomst in de hospitality. Ze lopen een dag mee en krijgen zo een kijkje in de keuken.
Ook onze koffiekeuze toont ons sociale gezicht. We schenken op zoveel mogelijk locaties Café Intención, een 100% Arabica-melange uit Midden- en Zuid-Amerika, voorzien van het Fairtrade-keurmerk én EKO-certificering. Café Intención zorgt niet alleen voor betere handelsvoorwaarden en werkomstandigheden voor koffieboeren, maar stimuleert ook de biodiversiteit. De koekjes bij de koffie worden gemaakt door de Koeckebackers. Lees hier hun verhaal!
Iedereen doet mee
Diversiteit is een belangrijk en actueel thema en krijgt ook bij BCN steeds meer aandacht. Een inclusieve en diverse werkomgeving is immers niet alleen ethisch verantwoord, maar heeft ook een positieve invloed op bedrijfscultuur, innovatie en zakelijke prestaties.
Bij BCN streven we naar een werkomgeving waarin iedere medewerker zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. We stellen alles in het werk om een cultuur te creëren van respect en openheid, waarin verschillende stemmen worden gehoord en iedereen wordt aangemoedigd om in alle veiligheid zijn of haar ideeën en meningen te delen. Bovendien krijgt bij BCN dankzij een breed palet aan opleidingen en trainingen iedereen de kans zich verder te ontwikkelen.